cijena fasade po kvadratu / m2

Cijena fasade ovisi o vrsti fasadnog sustava i debljini postavljene izolacije. Također na cijenu utječe i površina objekta. 

Cijenu fasade na objektu možete umanjiti ukoliko se prijavite na neki od Natječaja i EU fondova koji sufinanciraju izradu fasada.

 Sufinanciranje cijene fasade kreće se od 40% do 80 %.

Planirate ADAPTACIJU stana ili poslovnog prostora?

ORING

specijalisti za renovacije prostora u Zagrebu

Zašto bi svaki objekt trebao imati fasadu?

Objekti, kuće i stanovi, koji imaju fasadu postižu veću vrijednost (cijenu) na tržištu. 

Osim što objekt lijepo izgleda, fasadni sustavi su uvjet za energetsku kategorizaciju / učinkovitost (najviši energetski razred A++najniži energetski razred G). 

Pojedini objekti nakon energetske obnove štede energiju i do 80% ! Fasadni sustavi štede električnu i toplinsku energiju na način da toplinu zadržavaju u prostoru tokom zimskih mjeseci i sprječavaju pretjerano zagrijavanje prostora ljeti.

Zanima te okvirna cijena fasade?

Kalkulator za fasade

Sistem Ključ u ruke.

Što utječe na cijenu fasade?

Ukoliko je objekt izveden roh bau najčešće je potrebno obaviti manje građevinske zahvate kako bi se uspješno postavio izolacijski materijal na objekt.

Ako objekt, kuća ili zgrada, ima staru fasadu potrebno ju je obraditi (skidanje stare fasade u potpunosti ili brušenje, otucanje i čišćenje) kako bi se postavila nova fasada.
Treba voditi računa da se prije postavljanja fasadnog sustava moraju ukloniti klima uređaji, antene i sl ako je potrebno.

Zaštita stolarije i drugih dijelova objekta je nužna kako se oni ne bi zaprljali ili oštetili.

Prije postavljanja sustava bilo bi dobro da se ugradi nova stolarija, prozori i balkonska vrata. 
Pojedini objekti trebaju i građevinske radove, npr. zazidavanje balkona i lođa. 

Prema željama i potrebama investitora potrebno je kupiti cjelokupni materijal za fasadni sustav. 
OPREZ: investitori često žele samostalno kupiti sve potrebne materijale za izvođenje fasade.

Trebate voditi računa da izvođač radova postiže bolju cijenu (rabate) materijala kod svoji stalnih partnera!

Dopremanje cjelokupnog materijala na gradilište ponekad nije jednostavan zadatak. Dovoz i istovar cjelokupnog fasadnog sustava uračunato je u cijenu izvođenja.

Da bi se fasada mogla izraditi na objekt je potrebno postaviti skelu. U cijenu izrade fasade uračunata je cijena  montaže i demontaže skele. U urbanim područjima (gradovima) ponekad je potrebno i zakupiti javne površine, npr. nogostupe. Zakup javnih površina za postavljane skele može utjecati na konačnu cijenu fasaderskih radova.

Kako bi odvojili fasadu od podnožja kuće i zemlje potrebno je izraditi sokl. 
Sokl se izvodi na 30 do 50 cm od razine tla kako bi se spriječilo prodiranje vode i vlage u kuću i ispod fasade.

Najveća stavka koja utječe na konačnu cijenu fasade je odabir fasadnog sustava. Što je fasadni sustav kvalitetniji to je i konačna cijena veća. 

Kutne PVC mrežice/ profil za fasadu postavljaju se na rubove, spojeve materijala kako bi kutevi bili pravilni i kako bi fasada lijepo izgledala. Kako bi se fasada učvrstila materijali se učvršćuju tiplama, a cijeli sustav se povezuje staklenom mrežicom na koju se postavlja ljepilo.

Planirate novu fasadu ali ne znate odakle krenuti?

1. korak: Izrada troškovnika

Naša preporuka je; DA, trebate imati TROŠKOVNIK radova!

Obzirom da je postavljanje fasade velika investicija, sigurno ne želite neugodna iznenađenja. Zato je bitno imati stručan i točan troškovnik.

 

DEFINICIJA: Troškovnik je dokument s iscrpnim opisom svih radova složenih prema vrstama, jediničnim mjerama te količinama i cijenama.

Obratite nam se i dogovorite izradu Troškovnika. Naši inženjeri građevine u dogovoru s Vama izrađuju troškovnik prema vašim zahtjevima.

Kako bi smo izradili troškovnik izlazimo na teren (vaš objekt) te ga detaljno mjerimo i Vas savjetujemo o potrebnim radovima. Na licu mjesta predlažemo najbolja rješenja!

Cijena izrade Troškovnika zavisi od veličine objekta. Troškovnik se naplaćuje prilikom preuzimanja i investitor ga može samostalno koristiti.

Ukoliko mi izradimo Troškovnik i ako prihvatite našu Ponudu za izvođenje fasade, onda je troškovnik za Vas BESPLATAN. Cijenu izrade troškovnika umanjujemo na konačnoj Ponudi.

DA! Obratite nam telefonskim pozivom kako bi porazgovarali i saznali detalje o Vašem objektu.

Cijene fasade kreću se od 180,00 - 400,00 kn po metru kvadratnom. 
Cijena se razlikuje i zavisi od vrste fasadnog sustava koji Vi želite ili trebate.

Orijentacijsku cijenu fasade saznajte na našem KALKULATOR za FASADU

Ako imate izrađeni TROŠKOVNIK molimo Vas da nam ga dostavite na e-mail info@fasade-zagreb.com . U tom slučaju Ponudu možemo izraditi odmah!

Ako pak nemate Troškovnik, molimo Vas da ispunite Upitnik (ZATRAŽI PONUDU) na našoj stranici. Nakon što ispunite Upitnik, stupit ćemo u kontakt s Vama i započeti ćemo obradu zahtjeva. Klikni na:  ZATRAŽI PONUDU

Planirate ADAPTACIJU stana ili poslovnog prostora?

ORING

specijalisti za renovacije prostora u Zagrebu